Investuotojams

Baltic FEZ yra įsikūręs prie Via Baltica magistralės, atkarpoje tarp Kauno ir Marijampolės. Tai tranzitinė teritorija, suteikianti galimybę investuotojams plačiai naudoti kelių ir geležinkelio transportą gabenant krovinius į Europą ir Aziją. Rail Baltic geležinkelis neužilgo užtikrins greitą (120 km/h) ir efektyvų krovinių gabenimą tarp Skandinavijos, Rytų ir Vakarų Europos šalių.

Per Marijampolės rajoną taip pat eina plačioji (rusiško) standarto vėžė. Ši vėžė yra patogiai pasiekiama sausumos keliais, todėl Baltic FEZ terminalas galės organizuoti sklandžią krovinių logistiką tarp Europos ir Azijos.

Baltic FEZ teritorijoje yra 80 hektarų gamybinių sklypų. Dalis sklypų skirti vidutinės taršos įmonėms. ES struktūrinių fondų lėšomis kiekviename sklype rengiama reikalinga infrastruktūra: elektra, vandentiekis, nuotėkų ir lietaus infrastruktūra, nutiesti ir artimiausiu metu dar bus vystomi C ir D kategorijos privažiavimo keliai, įrengtas apšvietimas, pagal poreikį galimas dujotiekis. Suprojektuoti sklypai puikiai tinka maisto, metalo, medienos pramonės, logistikos įmonėms įsikurti.

Daugiau informacijos investuotojams rasite čia: https://www.balticfez.lt/marijampole-2/